+380 96 604 3000

Reception

Support Ukraine | Stand with Ukraine

При будівництві колектора штрафують за відкритий проїзд по проспекту

У Миколаєві ведеться масштабна робота з оновлення мереж водопостачання та каналізації завдяки фінансуванню європейських інституцій. Масштабні роботи раніше розгорнулися на вул. Чкалова, а зараз перемістилися на вул. Малу Морську, через пр. Центральний і далі до історичного центру міста. Городянам роботи доставили невеликий дискомфорт через тимчасове перекриття проспекту, але завдяки злагодженій роботі рух було вчасно відновлено. Однак Компанія «ВіК», неодноразово почала отримувати штраф ... через відкриття проспекту для проїзду транспорту.

«Наш об'єкт проходить від вул. Чкалова по Малій Морській, і, перетинаючи проспект, доходить до Великої Морської. Будівельні роботи ми почали з вул. Чкалова, де заздалегідь перекрили рух. Після укладання частини колектора ми все там заасфальтували і відкрили вулицю для проїзду. В кінці січня ми підійшли до проспекту Центральному і перекрили одну з його смуг для робіт. Знову ж таки, ми завчасно все узгодили і сповістили всі служби - проблем не було. Поліція до нас приїжджала і навіть допомагала».

Однак, як тільки прокладка колектора продовжилася на іншій частині проспекту, виникли труднощі - за кілька годин до безпосереднього початку робіт від поліції надійшов лист про те, що вони не в курсі проведених робіт.

«Перед проведенням робіт на другій частині проспекту ми написали листи і на« Миколаївелектротранс », міськвиконком, всіх оповістили і замовник був в курсі. Однак в патрульної поліції повідомили нас, що з мережі інтернет вони дізналися про роботи. Хоча напередодні ми з ними були присутні на нараді і дати робіт оголошувалися. В результаті юристи нашої компанії підготували лист в управління транспорту про зрив робіт і заборону від поліції на перекриття проспекту. Управління транспорту направило від себе лист на адресу патрульної поліції, а ми приступили до безпосереднього виконання робіт ».

План руху

Але, як тільки роботи почалися, до місця будівництва прибув екіпаж патрульних, маючи намір оштрафувати співробітників компанії.

«Вони сказали:« Ми візьмемо і заарештуємо вас, якщо ви почнете проводити роботи ». Ми терміново виїхали на місце і туди прибули представники управління транспорту - вони знаходилися на місці до завершення робіт в п'ятницю. Більше до нас ніхто не приїжджав. Але в суботу, неділю і понеділок знову приїхав екіпаж, складає постанову і дає вимога. Суть вимоги - ми повинні згідно зі схемою повністю відновити всі знаки. Це неможливо - зараз по Малій Морській від проспекту до Севастопольської перекрито рух транспорту. В сторону Шевченка відкрито рух, а починаючи з Потьомкінської знову перекрито - ми повинні були його повністю перекрити, але залишили одну смугу для проїзду ».

У компанії дивуються від вимог поліції - за логікою виходить, що, згідно зі схемою, потрібно знову перекрити рух по пр. Центральному. До слова, після завершення робіт поліцейські ще три рази виписували штрафи за дане «порушення».

«Неофіційно нам говорять: дана така команда. Ми схильні вважати, що вся справа в проекті організації дорожнього руху, а саме в фірмі-виконавця. Такі документи в Миколаєві виготовляє, по суті, одна компанія - «Агрофон-проект». Ми намагалися знайти інших виконавців даної схеми, кілька разів навіть погоджували свої схеми, але постійно перебували якісь зауваження. У двох словах: якщо схему робить інша фірма, то схема або довго або взагалі не узгоджується, та й натяк, у кого краще замовити документ. Зараз, по суті, ми повинні замовити нову схему ».

Відзначимо, що кореспондент редакції «Свідок» звернувся за коментарями в управління патрульної поліції в Миколаївській області, проте на момент публікації матеріалу відповідь так і не було отримано.

Джерело: https://svidok.info/ru/news/51434