+380 96 604 3000

Приймальня

Разом до перемоги | Все буде Україна

Про підставки під пожежні гідранти

Підставка під пожежний гідрант

Співвідношення ціни та якості

Сучасний ринок інсталяційних систем, трубопровідної і запірної арматури такий великий, що іноді споживачеві навіть важко зробити свій вибір - кому з виробників віддати перевагу, у кого придбати товар і бути спокійним, що це саме те, що потрібно в даний момент. Але на жаль, статистика показує, що рівень продукції, що купується дуже часто обмежується ціною і, природно, з відповідним ціною якістю. Погоня за Китайської дешевизною витісняє з ринку якісну продукцію, робить її непотрібною. Хоча логіка повинна говорити про зворотне: гонитва за дешевизною минаючи якість - це шлях в нікуди. Коли ж ми побачимо, що споживач зробить крок в сторону якості, незважаючи на відповідну ціну? Якісний товар повинен коштувати дорожче і тільки за якісним товаром майбутнє сучасного планування, проектування та будівництва.

Чи не складно розглянути простий приклад. У трубопровідної арматури є такі вироби, як підставки під пожежні гідранти. Виготовляються вони в невеликому асортименті: підставка прохідна, трійникова вона ж різних діаметрів і під різні гідранти Вироби не надто складні по конструкції, але дуже потрібні. Це з того випадку, коли малий золотник та дорогий. Встановлюються вони в колодязях глибоко під землею і на довгі роки. Термін служби даного виробу повинен обчислюватися десятиліттями. І що б не завдати собі непередбаченої головного болю, вибираючи підставку потрібно дуже багато на що звернути увагу:

Як обрати якісну підставку?
 

В першу чергу на якість фарбування. Воно (фарбування) повинно бути високотемпературне і порошкове. Адже тільки якісне фарбування врятує виріб від корозії, який буде знаходиться в колодязі під землею. Велику увагу необхідно приділяти якості зварювальних швів. Поганий шов почне протікати в дуже короткий строк а заміні підлягатиме весь виріб. Слід зазначити, що робота по цій заміні коштуватиме набагато дорожче, ніж сам виріб.

Не обійдіть стороною і якість фланців. В даний час якості фланців присвячені цілі дискусії, написано багато статей і аналізів. Хорошої якості фланці через дорожнечу виробництва практично не виготовляються в країні. А завезені з Китаю литі і штамповані фланці далекі від по своїй якості від нормативів ДСТУ. Перелік порушень може бути дуже великий - починаючи з товщини до двох разів зменшеної і закінчуючи порожнечами в литті самого металу. Чи не краще купити підставку під пожежний гідрант, яка виготовляється на надійному підприємстві високопрофесійними робітниками, з фланцями виготовленими з листової сталі, згідно вітчизняних нормативно-технічних вимог і стандартів з дотриманням всіх норм ?

Ще один важливий аспект якості пожежних підставок - товщина корпуса. Це той параметр, на якому заповзятливі ділки заробляють легкі гроші як то кажуть на порожньому місці. Виготовляючи корпус вдвічі тонше, ніж за ДСТУ економляться серйозні гроші, а покупець потім ллє сльози над підставкою яка  продірявилася завчасно і картає себе за те, що піддався солоденьким умовлянням недобросовісного постачальника і непомірною дешевизні вироби.

Звичайно стовідсоткових порад з приводу придбання чого-небудь немає і бути не може. Але використовувати цей багаж знань просто необхідно. Купувати будь-яку продукцію в сучасних умовах - велика відповідальність і велика лотерея. А про те, що нас оточують тільки якісні товари, залишається тільки мріяти. Тому покладайтеся на свою інтуїцію, достовірні і повні знання про кожен предмет. І, купуючи, не помиліться у виборі!

Компанія ВіК, виробляє якісні підставки під пожежний гідрант, як і ще багато різноманітних сталевих фланцевих фітингів та фасонних виробів зі сталі та поліетилену, в тому числі універсальні з’єднувальні та обтискні муфти, ремонтні та врізні хомути. Запрошуємо Вас до плідної співпраці з нашою компанією, у вирішенні поставлених технічних  задач та проблем з’єднання різнорідних трубопроводів.