+380 96 604 3000

Приймальня

Разом до перемоги | Все буде Україна

Просте рішення не простої проблеми

Про аграрний потенціал України можна говорити нескінченно. Зрошування є одним із головних елементів для отримання якісного врожаю у сільському господарстві. Тому система подачі води для зрошування на сьогодні вимагає особливої уваги та модернізації.

Основну частину підвідних трубопроводів в полях України складають труби та агрегати, які будувалися ще за радянських часів. Тому не дивно, що сьогодні вони в плачевному стані.

Саме з такою проблемою до нас звернулися колеги із Черкащини. Зношену залізобетонну трубу радянських часів зовнішнім діаметром 930 мм потрібно з’єднати із поліетиленовою трубою діаметром 630 мм.

Після зібрання потрібної технічної інформації провідними спеціалістами компанії «ВіК» було запропоновано ексклюзивний виріб «муфта обтискна 930 мм із переходом на фланець ф600 Ру 10».

Ситуація ускладнювалась  тим, що труба була еліпсною і по всьому діаметру мала нерівності та перепади в товщині стінки.

Хочемо окремо наголосити на важливості підготовки поверхні  труби, де планується монтаж виробу.  Це потрібно робити перед формуванням замовлення!

Після зачищення нерівностей зовнішній діаметр труби відрізнятиметься від початкового, що може привести до того, що виріб просто не можливо буде якісно змонтувати на ній. Отже, сформуємо алгоритм дій для замовлення нестандартних виробів:

  1. визначаємо місце, де плануємо монтувати виріб;
  2. усуваємо нерівності, нарости та мінімізуємо еліпсність на трубі;
  3. заміряємо зовнішній діаметр труби за допомогою циркометру, який має щільно прилягати до труби.
  4. передаємо всю технічну інформацію провідним спеціалістам компанії «ВіК».

При необхідності з’єднання труб з матеріалів, що не зварюються без зварних з'єднань або інших способів герметизації  рекомендуємо використовувати:

Муфти обтискні (Використовується для фланцевого з'єднання трубопроводів)

Муфти з'єднувальні (Використовується для безфланцевого з'єднання трубопроводів)


Муфти з’єднувальні та обтискні діаметром 50-300 виготовлюються в стандартних діапазонах та входять до складської програми компанії «ВіК».