+380 96 604 3000

Приймальня

Разом до перемоги | Все буде Україна

Якість продукції… Чи очікуються зміни?

Питання якості сучасного виробництва

Якість – сукупність ознак, які обумовлюють придатність виробу відповідати певним потребам для використання його за прямим призначенням. Якість продукції, що поставляється визначається державними стандартами – ГОСТами, тобто затвердженими урядом показниками якості відповідної продукції. При відсутності ГОСТ якість продукції визначається технічними умовами - ТУ.

На нашому підприємстві давно вже розроблена і впроваджена в життя система управління якістю, а також процедура управління закупівлями. Інженери з постачання підприємства щохвилини пам'ятають про загрозу поставок некондиції. Поставка брака – найбільш серйозне порушення вимог до якості, що несе за собою неприємності як для покупця, так і для постачальника продукції. При масових щоденних закупівлі різного виду товарів як уберегти своє підприємство від лавини важко контрольованого браку, товарів з прихованими дефектами, неякісної та низькосортної продукції, спритно замаскованою під елітні торгові марки, та ще й при наявності всіх супровідних документів, що засвідчують якість.

У кого купляти?

фланець, заводський брак

Так, наприклад, зовсім недавно в придбаних сталевих фланцях ми виявили безліч відхилень. Справа в тому, що підприємство у нас багатопрофільне. Ми не тільки монтуємо фланці на об'єктах і поставляємо їх, ми ще допрацьовуємо, фланець піддаємо токарній обробці: розточуємо, свердлимо додаткові отвори, виробляємо порошкове забарвлення і т.д. Під час цих робіт з'ясувалося те, на що інші покупці могли б і не звернути увагу:

 

  • товщина фланця виявилася менше ніж за ГОСТом;
  • зовнішній діаметр не відповідає ГОСТу;
  • просвердлені отвори не мають фаски;
  • лиття металу має великі пустоти, які виходять в отвір і фланець стає негерметичним.

 

Так само в закупленої партії нержавіючого металу часто виявляється невідповідність марки металу, з тим, що заявлено в документації. А також виявляється, що товар однієї і тієї ж партії має різні фізичні показники, тобто поводиться по-різному під час його обробки. Наприклад, один і той же метал вимагає різні режими різання, різьбонарізання або гнуття, що призводить до повного переналаштування верстатів під час роботи, а це тривалий процес і все це супроводжується відповідним непередбаченим браком. Що можна вдіяти, якщо один і той же метал може раптом виявиться м'якше, ніж той що лежить поруч? Звичайно ми вирішуємо ці проблеми, знаходимо виходи з ситуації, що склалася. Наші клієнти можуть бути впевнені, що ми відповідаємо за якість своєї кінцевої продукції, навіть якщо це нам дорого обходиться, але ж цього могло і не бути.

Шлихи вирішення існуючої проблеми

 

Так чи є вихід з ситуації, що склалася, які шляхи вирішення даної проблеми? Їх небагато, але вони є:

  1. Захистити себе від всіх можливих неприємностей, пов'язаних з якістю продукції, яку закуповують можливо тільки за допомогою добре продуманого, грамотно складеного і з юридичної точки зору бездоганного договору про співпрацю, що виключає всі можливі ризики, пов'язані з поставками товару неналежної якості або з можливим виявленням прихованих дефектів.
  2. Добре організований вхідний контроль виявить не тільки явний брак, але і приховані дефекти продукції на ранній стадії, і заощадить час на вирішення проблеми.
  3. А найголовніше – для постійної роботи вибирати необхідно тільки дуже «правильних» постачальників, для яких честь, совість і репутація фірми не порожній звук, які дорожать добрим ім'ям свого підприємства і які в прагненні зберегти обличчя перед споживачами не допустять поставок неякісної продукції.